Travel Magazine

Top 3 cele mai bune locuri de vacanța, lângă Varna

Bulgaria-art

Cine nu a auzit de Varna, orașul portuar și stațiunea maritimă a Bulgariei, aflată lângă stațiunile de coastă din Nisipurile de Aur, Sf. Constantin si Elena și Albena. Un oraș renumit pentru „Gold of Varna”, o bijuterie tracică de 6.000 de ani descoperită într-o necropolă, expusă astăzi în interiorul Muzeului Arheologic, împreună cu antichități grecești, romane și otomane. Pe scurt, o destinație populară de vacanță, de unde îți poți plănui alte trei sejururi… prin împrejurimi. Nu este o glumă! După ce te-ai răsfățat în Varna, bucura-te și de cele mai bune locuri de vacanța de lângă oraș. Vara e lungă, iar distracția la plajă nu are limite.

#Albena

Albena este una dintre cele mai frumoase stațiuni de vară din Bulgaria. Cu plajele sale frumoase și nenumărate facilități pentru vacanțele de vară, ea atrage annual atât tuirști bulgari, cât și turiști din întreaga Europă. Este stațiunea cunoscută pentru apropierea de rezervația naturale Baltata, dar și pentru practicarea sporturilor acvatice și a activităților extreme în parcul acvatic. Albena deține celebrul „Blue Flag” pentru curățarea ecologică a mării, a plajei și a întregului teritoriu din jur. Tocmai de aceea, este prima noastră opțiune când vine vorba de vacanțe pe litoralul bulgăresc, mai ales cu familia. Cât despre distracții, aici vei găsi o varietate de opțiuni de cazare, restaurante, facilități SPA & Wellness și locuri de divertisment.

#Nisipurile de Aur

Statiunea Nisipurile de Aur este renumită pentru plajele sale lungi cu nisip auriu. Un loc preferat de mulți pentru vacanța de vară, datorită naturii sale frumoase și, fără îndoială… a vieții de noapte! Aici vei găsi numeroase baruri, zeci de cocktailuri colorate, un parc acvatic, un centru de scufundări, facilități pentru balneoterapie și diferite tipuri de hoteluri și restaurante. Încearcă bucătăria tradițională bulgară!

#Balcic

Balcic este una dintre cele mai populare stațiuni de pe coasta nordică a Mării Negre din Bulgaria. Este un mic oraș, cu numeroase atracții și locuri de vizitat – hoteluri confortabile și restaurantecu vederi fantastice spre portul de agrement și plajele de nisip. Balcic se află la doar 40 de kilometri de Varna. Este stațiunea care te surprinde cu o mulțime de priveliști datorită împrejurimilor naturale frumoase, mai ales în timpul verii – păduri verzi, pajiști colorate și apă albastră limpede de cristal care ajung la orizont!

Când ajungi în orașul Balcic, nu rata cel mai faimos și frumos loc- Palatul și Grădina Botanică din Balcic. Complexul Renașterii a apărut în perioada de renaștere ca reședință de vară a reginei Maria. Complexul este alcătuit din mai multe vile, o capelă ortodoxă, un nymfaș, terase în stil maur, case tradiționale și fântâni. Grădina Botanică este renumită pentru colecția de palmieri și copaci exotici, cum ar fi pomul de cauciuc, ienupărul roșu etc. Colecția unică de cactuși de dimensiuni mari, este a doua de acest fel în Europa, după cea din Monaco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *