Travel Magazine

Top 10 destinații pentru călătorii

cuba

Acum este momentul perfect pentru a privi înainte, către încă un an de călătorii. Menționăm următoarele destinații nu numai pentru că sunt locuri extraordinar de frumoase, dar și pentru că îndeplinesc anumite criterii: o infrastructură mai bună din punct de vedere turistic – un hotel nou, un nou zbor fără escală, o nouă rețea feroviară sau o croazieră organizată special – ce ușurează vizitarea locurilor menționate; un eveniment ce merită văzut; valori locale sau scene culturale în curs de dezvoltare.
Nu considerăm că numărul de ștampile din pașaport determină statutul de călător al unei persoane. Ceea ce contează cu adevărat este profunzimea experiențelor trăite în timpul călătoriilor – și cum influențează acestea transformarea într-un cetățean global. Sperăm ca această listă să ajute toți călătorii să trăiască experiențe mai profunde, mai bogate și mai satisfăcătoare, ce contină să se dezvolte odată cu lumea din jurul nostru.

Sud-vestul Americii

Nu există un loc mai potrivit pentru a sărbători aniversarea de 100 de ani a Parcurilor Naționale. Casă a Parcurilor Naționale Arches, Bryce, Zion, Marele Canion și Capitol Reef – majoritatea dintre acestea sunt parcuri unde se va programa sărbătorirea marii aniversări – regiunea este perfectă pentru o excursie de început de primăvară ce se împletește cu opriri în minunate orașe în dezvoltare cum ar fi Flagstaff.

Cuba

Mulțumită ridicării restricțiilor de vizitare a Cubei, anul 2016 este anul perfect pentru o călătorie în această insulă – mai ales ținând cont de faptul că turismul va schimba cu siguranță această țară în anii ce vor urma.

Nepal
nepal
Turismul este mai important ca niciodată acum, când țara își revine după devastatorul cutremur ce a luat 9000 de vieți și a afectat alte câteva milioane. Călătoriile au scăzut cu 50% după dezastru. Intrepid Travel, unul dintre cei mai mari tour-operatori ai acestei țări a intrat recent în colaborare cu guvernul Nepalului și cu o echipă de experți pentru a evalua daunele. În concluzie: acest peisaj de vârfuri înzăpezite ale Munților Himalaya și ale întinderilor acoperite de jungle este sigur și pregătit pentru călătorii ce doresc să se întoarcă.

Portugalia

Portugalia începe să devină un adevărat centru al culturii. Gurmanzii încep să se adune în numere din ce în ce mai mari în capitala acesteia, Lisabona, care radiază cu noi experiențe culinare. Mai mult, în oraș se dezvoltă și un nou port central ce va ajuta traficul rivier pentru croaziere. Porto s-a ridicat rapid ca scenă artistică de top, iar coasta centrală ce se întinde între cele două orașe este adorată de turiști. Localnicii, dar și călătorii insuflă un nou aer micuțelor sate din Portugalia, care a devenit cu adevărat ceva deosebit pentru fiecare în parte.

Tasmania
wineglass_bay_tasmania-1560828
Tasmania se dezvoltă din ce în ce mai mult cu o infrastructură dezvoltată turistic, și marii hotelieri din jurul lumii încearcă să îi urmeze exemplul. Zona va avea în 2016 noi linii de croazieră și cărări pentru drumeții, cum ar fi noua Tree Capes Track, o drumeție de 28 de mile care durează cam 4 zile, și o nouă croazieră de la Coral Expeditions.

Granada, Nicaragua

Granada devine rapid Portlandul din Nicaragua, cu dezvoltarea turismului și apariția noilor cafenele la tot pasul. Mai mult, călătorii pot profita de excursii de jumătate de zi către diferite obiective, cum ar fi insulițele Las Islets din lacul Nicaragua sau Vulcanul Mombacho.

Mongolia

Anterior, călătoriile în Mongolia au fost destul de dificile. Nu exista nici un hotel de lux în fascinanta capitală Ulaanbataar, unde se întâlnesc estul și vestul, și cu atât mai puțin în restul minunatei țări. Acum însă, în capitală s-a deschis un hotel din linia Shangri-La, iar căbănuțele din zonele mai sălbatice au un nou nivel de comfort. Pe lângă toate aceste îmbunătățiri, acum se organizează și excursii ce nu sacrifică luxul în favoarea autenticității!

Africa de Est
Victoria-falls
Peisajele safariurilor se însuflețesc în Tanzania și Zimbabwe. În Tanzania, o nouă „flotă” de campinguri în safari își întind corturile, lucru ce permite călătorilor să fie mai aproape de natură ca niciodată – fără sacrificarea luxului. Iar Zimbabwe, cu un nou aeroport, un climat politic stabil și cu noi resorturi, este o țară cu adevărat demnă de atenție ca destinație pentru safari.

Cabo

Pe măsură ce își revine după uraganul Odile, Cabo își lasă în urmă reputația de zonă de petreceri și se reinventează ca destinație de lux. În ultimul an, capătul sudic al Peninsulei Baja a trecut prin o mulțime de dezvoltări, printre care și apariția multor resorturi de top și a ofertelor de lux, cum ar fi Esperanza, One & Only Palmilla sau Las Ventanas. Mâncarea este și ea excelentă mulțumită venirii celebrului bucătar Enrique Olvera la Manta.

Irlanda
Ireland-Sightseeing
Vom încheia lista cu Irlanda, una dintre destinațiile de top pentru anul 2016 mulțumită noilor servicii de turism din această țară ce permit admirarea diversității peisajelor și a zonei de la sol, de pe mare sau din aer. Primul tren de lux, Belmond Grand Hibernial a fost inaugurat anul trecut, iar Linbald va organiza tururi cu vaporașul în lunile ce au să vină. Mai mult, premiata companie de călătorii Black Tomato permite călătorilor să zboare și către vestul Irlandei, peste Cliffs of Moher din Comitatul Clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *