Travel Magazine

Tom Hanks a traversat înot canalul Paros-Antiparos

Tom Hanks a acaparat lumina reflectoarelor și a câștigat aplauzele rezidenților și a turiștilor din Paros şi Antiparos, alăturându-se înotătorilor ce urmau să traverseze, în 27 iulie, canalul dintre cele două insule. Tom Hanks a fost participat la evenimentul local oragnizat în insula Paros, Grecia, în timpul vacanţei sale în Antiparos, unde deţine o vilă de 450 de metri pătrați. Actorul american a traversat înot canalul Paros – Antiparos alături de turişti şi localnici, iar prezenţa sa nu a deloc trecută neobservată. La finalul traseului, acesta s-a ales cu un val de aplauze şi multe urări de bine din partea participanţilor.

O insulă cu lipici la celebrităţi
În ultimii 13 ani, Antiparos a fost „evadarea” lui Tom Hanks și a soţiei sale de origine greacă, Rita Wilson. Aceasta este o mică insulă din grupul Ciclade, despărţită de insula Paros de un canal cu o lățime între 1-8 km. Principalul oraş al Antiparos poartă denumirea insulei şi este construit în jurul unui fost castel veneţian. Destinaţia a devenit cunoscută în urmă cu puţini ani, după ce multe celebrităţi, printre care şi actorul Tom Hanks, au ales să-şi petreacă tot mai multe vacanţe aici.

Pe lângă Tom Hanks, Antiparos este des vizitată de Brad Pitt, Clint Eastwood, Jennifer Aniston şi mulţi alţii datorită amestecului de cosmopolit şi tradiţie grecească. Mulţi localnici ai insulei trăiesc astăzi exclusiv din turism, zonapăstrându-și frumuseţea naturală şi obiceiurile rurale, fiind însufleţită pe timp de vară cu festivaluri de dans şi muzică grecească.

O zi obişnuită
Viaţa pe insulă este pe cât de simplă, pe atât de atractivă. Dimineaţa, femeile obişnuiesc să meargă la biserică, apoi în port de unde-şi cumpără legume şi peşte proaspete, iar bărbaţii îşi dau întâlnire la cafenele, fie ele în port, în sat sau în piaţă, şi îşi beau liniştiţi cafeaua, aflând noutăţile zilei. Turiştii îşi fac planul după bunul plac, insula având loc pentru fiecare. Când tinerii de întorc dimineaţa din cluburi, familiile merg cu copiii pe plajele nisipoase, frumos amenajate. Marea este atât de curată, încât vezi peştii cum înoată la picioarele tale.

Despotiko şi Sáliangos
Cât despre atracţii, la aproximativ 500 de metri sud-vest de Antiparos se află insula Despotiko sau Despotiki. O poţi vizita închiriind o ambarcaţiune din portul insulei sau optând pentru o excursie organizată. Insula are o suprafaţă de 8 km pătraţi şi este locul în care s-au descoperit mai multe morminte din perioada cicladică. De asemenea, poţi vizita mica insulă Sáliangos, considerată cea mai veche așezare din Ciclade, care găzduieşte ruinele unei aşezări din Neolitic, de o mare importanţă arheologică.
Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *