Travel Magazine

Schimbare istorică! Rio de Janiero are prima plajă de nudiști!

Rio de Janeiro are, în sfârșit, prima sa plajă de nudiști! Se numește Abrico Beach, se află la o oră de mers cu mașina de centrul orașului și a fost deschisă în urma unei campanii lansate de activiști. Această inaugurare marchează o schimbare istorică în atitudinea pudică surprinzătoare a Braziliei privind nuditatea publică. Paula Nogueira, care a ajutat la organizarea unui protest topless în decembrie alături de colega sa Anna Rios, a descris mișcarea ca fiind o „decizie curajoasă a primarului.”

Nuditate dezaprobată. Carnavalurile, o excepție
Într-o discuție cu Agenția de Presă Franceză, aceasta a spus: „Voi ajuta Rio să devină un punct cultural și turistic de referință, mai ales că orașul sărbătorește a 450-a aniversare și Jocurile Olimpice din 2016.” În ciuda asocierii Braziliei cu costumele de carnaval și costumele de baie sumare, aici nuditatea este în mare măsură dezaprobată și nu este deloc tolerată pe plajele națiunii. Nogueira și Rios au preluat cauza anul trecut, după ce poliția a amenințat-o cu arestarea pe actrița braziliană Cristina Flores, care participat la un shooting topless.

Plaja topless – un „act obscen”
Acestea au descris legislația braziliană, care consideră că plaja topless este un “act obscen”, ca fiind învechită. Legea, adoptată în 1940, permite pedepse aspre pentru apariții topless sau pentru nuditate în spații publice, care constau de la 3-12 luni de închisoare, însă acestea sunt rar aplicate. „Am găsit întotdeauna ciudată această atitudine puritană în Brazilia. Vezi femei goale tot timpul pe parcursul carnavalului și pe copertele revistelor – cu toate astea, a face topless pe plajă este o crimă.” A declarat Rios pentru AFP, în timpul protestului de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *