Travel Magazine

Robin Williams a fost un filoelen. Cuvintele lui despre Grecia

Marţi dimineaţă, 12 august, lumea a pierdut unul dintre cei mai iubiţi artişti. Robin Williams, celebrul actor de comedie premiat cu Oscar, a murit în locuinţa sa din California de Nord, Statele Unite ale Americii, la vârsta de 63 de ani. Williams a jucat în filme precum „Good Morning”, „Vietnam”, „Mrs. „Doubtfire” și „Dead Poets Society”.

În 2011, Robbin Williams a oferit un interviu prezentatorului Greek TV – George Satsidis – în acea perioadă, promovând animaţia „Happy Feet 2”, căreia i-a împrumutat vocea sa. În timpul interviului, Williams și-a exprimat aprecierea pentru Grecia într-o declaraţie care ne-a ajuns tuturor la suflet.

„Istoria greacă este ceva în faţa căreia toată omenirea trebuie să se închine”

– Știu că aţi vizitat Grecia. Ce părere aveți?
Am venit cu barca pentru o vacanță şi am vizitat toate insulele. Văzându-le îţi spui: Nu pot să cred că aici este relatat tot ce am citit în mitologia greacă. Istoria greacă este ceva în faţa căreia toată omenirea trebuie să se închine! Poate că economia se duce în iad, dar asta nu înseamnă că ești neajutorat. Datele economice se schimbă constant în Europa şi în America pentru toţi. Neschimbată rămâne, însă, moştenirea, identitatea ta. Parthenonul nu lasă Atena. Este acolo pentru a vă reaminti că progresul și prosperitatea poate reveni oricând.

De exemplu, eu sunt acum în Aglia, m-am dus nicăieri. Sunt aici pentru a promova filmul şi voi pleca. Ce să vezi, Palatul Buckingham? Nu-mi pasă. E ca atunci când mă duc în Germania. Eu nu sunt interesat de Zidul Berlinului, care nu este un simbol al prosperității, ci opusul. Însă, ajuns în Grecia, nu poți ignora Delos, Parthenon și Micene!” – Robin Williams.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *