Travel Magazine

Record mondial! „Ritmul Tinereţii”, in varianta 3D!

Casa celei mai mari clădiri stătătoare şi celui mai mare aeroport din lume, China a bifat încă o realizare – cea mai lungă lucrare de artă stradală 3D din lume, numită „Ritmul Tinereţii”. Ea măsoară peste 370 de metri în lungime și 7 metri în lățime, se află la Nanjing şi a fost creată de artistul chinez Yang Yong-chun, în onoarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2014, care se vor desfăşura în Nanjing, estul Chinei.

Întinzându-se pe 374.43 de metri în lungime și 7 metri lățime, „Ritmul Tinereţii” bate recordul stabilit anterior de un tablou de 106.3 de metri lungime, creat de artistul Joe Hill din Londra, în 2011. „Ideea de a bate un record mondial Guinness a existat mereu. Proiectul în sine datează din 2012. După ce am aflat că Nanjing va găzdui Jocurile Olimpice de Tineret din 2014 şi după câteva discuţii cu un elev, Xu Yan-Ting, am venit cu planul”, spune Yang.

Jocurile Olimpice de Tineret, în culori
În vârstă de 39 de ani, artistul originar din Nanjing este considerat un pionier al artei 3D în China. Scenele din pictura-record includ: un munte de zăpadă – care marchează începutul Yangtze River, considerat râul mama al Chinei – un strat de flori de rapiță galbenă în Jiangnan (din sudul râului); și unele dintre clădirile moderne Nanjing, inclusiv iconicul Nanjing Zifeng Tower, spune Yang. Pe partea de sus a oraşului se poate zări o pistă plutitoare, cu frânghii şi pietre suspendate, menită să simbolizeze spiritul de aventură, iar pe un gazon verde răsare mândră mascota Jocurilor Olimpice de Tineret – „NanjingLELE”, care subliniază evenimentul.

20 de artişti şi o tonă de vopsea
Planificarea picturii 3D a durat șase luni, dar executarea propriu-zisă a durat 20 de zile. Pentru realizarea picturii a fost nevoie de 20 de artiști, de prezenţa constantă a artistului Yang Xu şi de o tonă de vopsea și două tone de pânză. Capodopera „Ritmul Tinereţii” este expusă la Universitatea de Comunicare din China, Nanjing, până pe data de 11 august. Dacă vrei să o vezi, profită de zilele însorite şi ia-ţi o vacanţă cât de curând. Nu de alta, dar perioada expunerii ei se poate schimba în funcţie de condiţiile meteo. Aşadar, ori mergi acum, ori te rogi să nu plouă puternic până pe 11 august. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret din Nanjing se vor desfăşura între 16-28 august.

Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *