Travel Magazine

Piete de Craciun

Desi am mai scris depre pietele de Craciun, revenim acum, in plin sezon, pentru amatorii de calatorii, iubitorii de shopping si, nu in ultimul rand, pentru cei care vor sa traiasca sarbatorile in stilul clasic, traditional. Lasam deoparte imaginea oarecum invechita a shopping-ului de Craciun si intram intr-o astmosfera de poveste, care ofera Sarbatorii o noua stralucire. Descoperim destinatiile in care Craciunul este cea mai frumoasa, romantica si magica sarbatoare a anului.

Inspiratia ne-a venit din Germania, Berlin, Nurenberg, Frankfurt si Koln, acestea fiind primele orase si cele mai cunoscute pentru organizarea unor evenimente speciale ce intampina sarbatoarea Craciunului.

Incet, incet, obiceiul sau moda s-a raspandit, fiind preluate de alte orase europene, mai mici sau mai mari, care se intrec acum in organizari de evenimente, care mai de care mai atractive atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Printre ele, putem enumera Bruxelles, cu atmosfera sa feerica, apoi Praga, Budapesta si Parisul, toate intrecandu-se in a atrage vizitatori de toate varstele si din toate colturile Europei.

In 2013, capul de afis este tinut de Viena si Zurich, care s-au evidentiat prin extravaganta jocurilor de lumini, a decoratiilor ce intrec chiar si imaginatia copiilor si a programelor artistice, care ne capteaza atentia pana la final. Dupa acestea, cele mai mari atractii sunt tragurile din Praga, Amsterdam, Salzburg si Budapesta. Pentru acest sezon, noi va recomandam Piata de Craciun vieneza si targul din Praga, doua mari destinatii in care spiritul sarbatorilor de iarna isi fac puternic simtita prezenta.

Bineinteles, luati in calcul si pietele din Romania care, desi sunt la inceput de drum turistic, au un mare potential. Indrumarea noastra este Sibiul, orasul care merita sa-i acorzi un intreg weekend, mai ales in perioada Sarbatorilor. Cu al sau targ bogat in turte dulci si arome de vin fiert cu scortioara, Sibiul va fi o alegere pe care sigur nu o veti regreta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us