Travel Magazine

Petreceți un Crăciun de neuitat în Amsterdam!

amsterdam-xmas-market

Amsterdamul este destul de liniștit în perioada Crăciunului, ceea ce îl face un loc foarte relaxant pentru a vă petrece sărbătorile. Aici nu există Moș Crăciun – copiii primesc cadourile de Sfântul Nicolae, iar pentru olandezi, cina de Crăciun are loc în data de 24 decembrie. Până acum câțiva ani, aici nu existau nici târguri de Crăciun, iar brazii de Crăciun erau o raritate, însă popularitatea acestora a crescut considerabil, și acum veți putea găsi și un număr mare de cafenele, restaurante și magazine deschise pe tot parcursul sărbătorilor.
Dacă sunteți în Amsterdam în această perioadă, profitați de liniștea acestuia, și bucurați-vă de umătoarele activități specifice sezonului!

Patinaj
Olandezilor le place patinajul foart mult, și în fiecare iarnă veți putea găsi patinoare în zonele Leidseplein și Museumplein – complet echipate cu muzică, băuturi, mâncare, și o cabină de unde să puteți închiria patine. Dacă nu vă descurcați foarte bine pe gheață, puteți să luați și lecții! După ce vă delectați pe gheață, vă puteți încălzi cu o ciocolată caldă, sau o supă consistentă.
Seara vă puteți plimba pe străzile orașului, de unde puteți achiziționa un suvenir reprezentativ al vacanței în Amsterdam!

Festivalul luminii
Festivalul luminii din Amsterdam iluminează orașul cu o varietate de instalații multicolore amenajate de artiști olandezi și internaționali. Pentu a vă bucura de ele în cel mai plăcut mod, vă recomandăm să rezervați o croazieră pe canal sau un tur organizat al orașului.

Slujba la biserică
În biserica medievală Begijnhof, o superbă biserică englezească, se organizează slujbe în limba engleză încă din anul 1607.
Alte biserici din Amsterdam ce organizează slujbe în serile de sărbători sunt Noorderkerk, Westerkerk si Oude Kerk. Mozez și Aaronkerk organizează o sărbătoare a multitudinii de credințe cu reprezentanți ai diferitelor religii (un preot, un călugăr budist, un imam islamic și un hazan everu).

Circul de Crăciun
Superbul teatru Royal Carré pune în scenă bine-cunoscutul Circ Mondial de Crăciun, ce reunește câteva dintre cele mai bune spectacole de circ într-un show de sezon pentru copii. Circul de Crăciun a devenit o tradiție a acestui teatru, acesta având loc de peste 25 de ani!

Hansel și Gretel
Ce este Crăciunul fără basme? Opera Națională Olandeză organizează o nouă producție a poveștii Hansel și Gretel la Opera și Baletul National din Amsterdam. Versiunea prezentată aici este una excentrică și contemporană, adusă la viață de copii!

Bucurați-vă de sărbătorile de Crăciun în unul dintre cele mai relaxante și plăcute orașe din Europa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *