Travel Magazine

Pe sticlă, la peste 1.400 metri! China surprinde din nou

pasarela-sticla-China-principala

Zilele trecute, China a inaugurat a treia pasarelă din sticlă, supendată la peste 1.400 de kilometri! Peisajul este uluitor, iar traseul, de-a dreptul nebunesc. Nu toate acestea, mulți turiști se înghestuie să-l străbată. ”The Coiling Dragon Cliff ” se află în Parcul National Tianmenshan Chinei, stă suspendată la peste 1.400 deasupra nivelului mării și a fost inaugurată alaltieri, pe 1 august.

Turism cu adrenalină

Noua pasarelă, care înconjoară practic un munte, are aproximativ 91 metri lungime și doar 1.5 metri lățime. Construcția este un adevărat spectacol, nu doar din punct de vedere ingineresc, ci datorită peisajelor înconjurătoare. Peisaje care, indiferent dacă pasarela ar fi fost construită din lemn, metal sau beton, reușeau să te marcheze. De data acesta, sticla adaugă doar efectul și adrenalina. Pasarelele din sticlă ale parcului național și vederea la munte sunt populare printre turisti, spune People’s Daily Online.

Un nou record

Construcția inițială a fost din lemn, ulterior fiind schimbată cu sticlă, și înconjoară muntele, oferind un traseu turistic de peste 100 de metri. Cele două pasarele de sticlă ale Chinei deschise anterior includ un pod suspendat de 1.000 de metri, cea actuală bătând recordul, apropiindu-se de o înălțime de un kilometru și jumătate. Aceste tipuri de pasarele sunt populare printre turiști, mai ales în zonele montale.

Un nou trend

Mai nou, acestea au început să facă ravagii și în Shanghai, aici fiind inaugurată recent pasarela liberă (fără bară de protecție), care a atras și atrage în continuare mii de turiști. Și peste Pacific, Los Angeles copiază trendul, lansând de curând o mini-pasarelă de sticlă, atașată la partea laterală a unui zgârie-nori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *