Travel Magazine

Pasager Air France suspectat de Ebola

Un avion Air France este dezinfectat pe aeroportul din Madrid, după un pasager pe zborul Lagos-Nigeria început să prezinte simptome ale virusului Ebola. Cei 163 de pasageri au fost debarcaţi în Aeroportul Internaţional Barajas, unde au fost luate măsuri de urgenţă, după o persoană aflată la bordul aeronavei ar fi început să tremure în timpul zborului, spun autorităţile. Aeronava este acum dezinfectată, iar întoarcerea zborului a fost anulată. Ministerul sănătăţii din Spania a confirmat că lansarea unui protocol în cazul urgenţelor de tip Ebola, însă a refuzat să ofere mai multe detalii în acest sens, anunţă Daily Mail.

Asistentă medicală infectată
Guvernul spaniol şi-a intensificat măsurile de precauţie privind cazurile de Ebola, după ce o asistentă medicală din Madrid a devenit prima persoană din Europa infectată cu virusul mortal. Teresa Romero a fost diagnosticată săptămâna trecută cu Ebola. Femeia este în continuare în stare gravă, dar stabilă. Înainte de infectare, ea îngrijise doi preoţi catolici infectaţi, repatriaţi din Africa de Vest, care, în cele din urmă, au decedat.

Alte 16 persoane monitorizate
Autorităţile spaniole spun că o persoană care a intrat în contact cu doamna Teresa Romero şi care a fost monitorizată de la distanţă pentru apariţia eventualelor simptome ale bolii, ar fi fost recent internată în spital cu febră. Alte 15 persoane, inclusiv soţul Teresei Romero, sunt încă sub observaţie medicală pentru simptome ale virusului Embola, în spitalul Carlos III din Madrid, unde este tratată şi Teresa Romero. Din fericire, aceştia nu prezintă încă semne ale infecţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *