Travel Magazine

Noi ameninţări teroriste asupra zborurilor din Europa

Pasagerii zborurilor spre Statele Unite s-ar putea confrunta cu check-in-uri mai amănunţite pe aeroporturile din Marea Britanie, întrucât Casa Albă se teme că teroriştii plănuiesc să bombardeze un avion cu ajutorul jihadiștilor europeni care se întorc din Siria.

Casa Albă cere Marii Britanii să intensifice securitatea aeroportului. Acţiunea a apărut ca măsură de protecţie în faţa unei noi ameninţări venite din partea grupurilor teroriste din Siria și Yemen. Noile măsuri de securitate obligă pasagerii să ajungă mai devreme pe aeroporturile din Marea Britanie, pentru controale suplimentare de securitate şi, implicit, pentru evitarea cozilor lungi. De asemenea, Guvernul Statelor Unite are în vedere instalarea mai multor militari înarmaţi la bordul aeronavelor americane, pe rutele Marea Britanie- Statele Unite ale Americii.

Preşedintele Barack Obama consideră că există o ameninţare reală la adresa SUA din partea europenilor care au radicalizat în Siria şi care-şi folosesc cetăţenia UE pentru a călători mai liber decât jihadiști arabi sau din Pakistan, a spus acesta la postul american de știri TV ABC. „Au paşapoarte europene. Ei n-au nevoie de viză ca să intre în Statele Unite”, a declarat Barack Obama.

Forțele US Intelligence sunt axate pe potențialul parteneriatului dintre Frontul al-Nusra, filiala siriană al-Qaeda și al-Qaida în Peninsula Arabă (AQAP) – omologul său din Yemen. În timp ce al-Nusra are acces la mii de occidentali care călătoresc în Siria pentru a se alătura jihadistilor, AQAP sunt cunoscuţi drept cei mai sofisticaţi constructori de bombe din Qaeda.

Deciziile privind securitatea întregului aeroport din Marea Britanie vor fi luate de Departamentul de Transport, însă Statele Unite pot solicita o verificare suplimentară a zborurilor spre America. Între timp, la bordul aeronavelor SUA, pe zborurile transatlantice din Marea Britanie, au fost deja instalaţi militari înarmaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us