Travel Magazine

New Silk Road: cea mai lungă călătorie cu trenul din lume, finalizată

China este cunoscută pentru vânarea superlativelor – iar acum țara poate adăuga în portofoliul realizărilor de neegalat și călătoriile maraton cu trenul. În 9 decembrie, un tren chinez de marfă, poreclit Yixing Tu, a încheiat o călătorie de proporții epice: peste 13.000 de kilometri. Traseul său a străbătut opt țări și a durat 21 de zile, aceasta fiind cea mai lungă plimbare continuă cu trenul din lume. Trenul a plecat din Yiwu, în estul Chinei, în data de 18 noiembrie 2014, pe un traseu prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța, urmând să-și încheie călătoria în capitala Spaniei, Madrid.

„Drumul Mătăsii secolului 21”
Acesta a transportat 30 de containere pline de jucării, staționare și alte elemente. El va aduce înapoi produse spaniole, inclusiv vin, ulei de măsline și jambon conservat, în speranța că piața spaniolă își va extinde amprenta comercială în China. Ministrul spaniol al Transporturilor și Lucrărilor Publice, Ana Pastor, a numit aceatsă călătorie „un reper major pentru industria feroviară.” Călătoria a fost un test pentru evaluarea posibilității de a crea servicii regulate între China și Spania, în vederea stimulării comerțului bilateral. Primarul Madridului, Ana Botella Serrano, a poreclit acest traseul „Drumul Mătăsii secolului 21”.

La ora actuală, există deja servicii regulate de tren între China și Germania, conectând Chongqing cu Duisburg și Beijing cu Hamburg. La începutul acestui an, președintele chinez Xi Jinping a anunțat un fond al Silk Road (Drumului de Mătase), din care o parte va fi dedicată dezvoltării infrastructurii comerciale în regiunea Asia-Pacific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *