Travel Magazine

Gastronomy Days 2015! Grecia a dat startul festivalurilor culinare

A inceput sezonul de vacanta in Grecia, iar luna mai pare sa fie cea mai fericita pentru gurmanzi. Incepand cu 22 mai, Atena gazduieste „Gastronomy Days 2015”, in care profesionisti in ale gastronomiei grecesti, precum si producatorii locali de mancaruri traditionale, vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a gusta arome noi si delicatese locale, de a participa la seminarii, cursuri, programe culinare educationale si de vedea bucatari de renume in plina actiune. Ce poate fi mai interesant pentru un gurmand intr-o vacanta in Grecia, in prag de vara?

Regiunea vedeta: peninsula Poloponez
Festivalul „Gastronomy Days 2015” va avea loc pentru al treilea an consecutiv in Muzeul Benaki, de pe strada Peiraios, si va oferit turistilor veniti in vacanta in Grecia o calatorie plina de arome printre delicatesele traditionale grecesti. Sute de producatori si comercianti isi vor prezenta si vinde cele mai apreciate alimente grecesti, unele dintre ele necunoscute chiar si pentru turistii fideli ai tarii.

Evenimentul se va desfasura la final de primavara, in zilele de 22, 23 si 24 mai 2015, o perioada tocmai buna pentru o vacanta in Grecia. Anul acesta, regiunea vedeta din care se vor prezenta cele mai multe bucate traditionale este peninsula Poloponmez din sudul Greciei. Si, pe langa acest mare eveniment, tot aici va avea loc si a doua editie a Festivalului International de Film culinar din Atena (AICFF) – un festival care va cuprinde spoturi, documentare si filme de scurt metraj axate pe cultura gastronomica greceasca.

Inapoi, la radacini
Fara indoiala, luna mai este luna gastronomiei in Grecia. Pe langa aceste doua mari evenimente, weekendul trecut, Atena a gazduit, in Muzeul Technopolis (Gazi), “Greece, Celebration, Flavors” – un festivalul in cadrul caruia peste 300 de mici producatori din intreaga tara au organizat o parada de produse grecesti, completata de o serie de evenimente culinare si culturale, concerte si activitati artistice. Tot in weekend, pe Stadionul Pacii si Prieteniei s-a format o piata piata culinara, unde au forst prezentate peste 500 de tipuri de produse locale traditionale, retete si secrete culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *