Travel Magazine

Escapade romantice extraordinare, în jurul lumii

APE_VIEW

Vacanța este incontestabil romantică – emoția descoperirii, peisajul atrăgător și timpul petrecut cu partenerul, împărtășind fiecare bucurie. Sunt momente marcante, pe care le poți obține doar cu spontaneitate și optimism. Renunță la vacanțele comode, în hoteluri clasice, cu care te obișnuiești ușor. Pentru următoarea vacanță, caută inspirație dincolo clasicele cazări la malul mării sau în vârf de munte. Dormi într-un cort de lux, sub cerul australian, sau răsfață-te cu o baie fierbinte, în cada unei case plutitoare, admirând priveliștea portului San Francisco. Sună bine, nu-i așa? Imaginează-ți ce minuni fac aceste mici detalii pentru relația ta!

Fermă cochetă – Toscana (Florența, Italia)
Ferma toscană ți-aș recomanda-o chiar și în luna de miere. Peisajele sunt romantice, mâncarea bogată în arome, iar aspectul rustic al caselor te fac să te îndrăgostești imediat de acest loc. De la ferme clasice, la podgorii de vinuri, în Toscana, toate promit romantism cu atingere rustică – iar aici, rustic nu înseamnă neapărat rural. Fattoria Settemerli, din secolul al 14-lea, este casa-fermă de vis a Toscanei, cu grinzi din lemn și antichități. Este înconjurată de plantații de măslini și dealuri verzi, dar, cu toate acestea, se află la marginea orașului Florența, cu acces facil la capodoperele renascentiste ale orașului. Un autobuz de al proprietății duc oaspeții în centrul istoric, la stația Maria Novella Santa, în aproximativ 15 minute.

Ferma De Zeekoe Guest, o gospodărie colonială restaurată, situată în Africa de Sud, are o poziție la fel de impresionantă. Se află de-a lungul celebrului drum al vinului: R62, între Cape Town și Mossel Bay. Proprietatea are o piscină cu apă sărată și oportunități pentru drumeții, pescuit și canotaj.

Case plutitoare cu șarm- Amsterdam, Olanda
Ce poate fi mai relaxant decât peisajul apei? Trăiește această experiență din propria barcă privată, în Amsterdam. Este alegerea perfectă dacă vă plac hoteluri în orașe construite în jurul apei, precum cele de pe canalele din Europa. Tradiționalele case plutitoare din lemn (Prinsenboot) îți arată farmecul unic al Amsterdamului – oferindu-ți însă și Wi-Fi sau aer condiționat. Este o casă plutitoare intimă, completă, cu un balcon, baie și bucătărie modernă, acostată într-o locație centrală, în apropierea unor atracții populare ale Rembrandtplein și Heineken Experience.

De asemenea, iahturile private sunt ideale dacă vrei unicitate și intimitate completă. Iahtul Barkissimo, andocat în portul din Emeryville, California, oferă priveliști panoramice asupra San Francisco Bay, fiind la un pas de Berkeley Hills. Și, admirate din cada cu hidromasaj aflată pe puntea iahtului, chiar că ai parte de romantism.

Camping de lux – Erg Chebbi (Merzouga, Maroc)
Campingul încă promite aventuri uluitoare, însă nu-i nevoie să înduri durerile de spate din cauza somnului pe teren accidentat, în propriul cort. Există locuri special amenajate, impresionant de moderne, și agenții de turism care oferă experiențe captivante, irezistibile. Cea mai tare aventură este traseul cu cămila la Marhaba Camp, situată aproape de dunele de nisip Erg Chebbi din Maroc, în deșertul Sahara. Vorbim despre un cort de lux, echipat cu materiale textile locale, cu baie privată, grădină și mâncăruri de casă.

O altă oază de romantism în deșert te așteaptă în Australia Northern Territory, unde cele 10 corturi de lux King Canyon Wilderness Lodge impresionează prin facilități moderne, printre care punți private cu baie proprie. Seratele din Outback încep cu băuturi și aperitive pe cerdac și continuă cu cina sub stele, în stil australian.

Escapadă stilată, la plajă – Miami Beach (Florida)
Stațiunile de plajă sunt și ele romantice. Însă, pentru a nu interveni monotonia, alege o destinație cu „scântei”. Pentru, pentru următoarea ta vacanță, ia în considerare destinații ca Miami și Dubai, două locuri cu servicii sofisticate și multe petreceri dezvălțuite. Aici sigur îmbini romantismul cu distracția și senzualitatea. Mergi pe plaja privată a Carillon Hotel and Spa, in Miami Beach, bălăcește-te în una dintre cele patru piscineprivate (sau în toate) și încheie-ți ziua într-o cadă cu hidromasaj… ce poate fi mai romantic?

Pentru romantism dus la limite, nici Dubai nu este de ocolit. Serviciile de wellness de la One & Only The Palm, exclusiv în Peninsula Jumeirah, sunt uluitoare. Complexul este pe malul mării, are o plajă privată, un restaurant cu stele Michelin, grădini private și zone de relaxare.

Viață de localnic – Londra, Marea Britanie
Inimitate și muuult romantism. Cazarea într-un apartament de hotel tradițional oferă cuplurilor intimitatea și comoditatea de acasă, fie că asta înseamnă mangaieri pe canapea, după o zi lungă de vizitare a obiectivelor turistice, sau pregătirea unei mese cu ingrediente proaspete, direct din curtea agricultorului.

În cartierul South Kensington din Londra, Harrington o altă imagine a designului interir, cu oferă mobilier modern (toate tipurile de piele, sticlă și neutrals), precum și un studio wellness, Prana Wellbeing. Iar dacă vrei nebunie, RioParadise Apartments, din Rio de Janeiro, te așteaptă chiar vizavi de iconica plajă Copacabana, în inima petrecerilor nebune, unde îți poți da frâu liber sentimentelor, fără teamă că vei fi criticat. Sună bine, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *