Travel Magazine

Emirates Airlines nu mai survolează Irakul

Emirates Airlines nu mai survolează Irakul după doborârea avionului malaysian în estul Ucrainei. Cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu a anunţat că a oprit toate zborurile ale căror rute treceau prin spaţiul aerian irakian, ca măsură de protecţie împotriva amenințăriilor provenite din partea militanților islamici. Decizia a fost luată după prăbuşirea avionului Malaysian Airlines MH17 de luna aceasta, doborât de separatiștii pro-ruşi pe teritoriul Ucrainei.

Reprezentanţii companiei aeriene au declarat că rutele unor zboruri au fost deja modificate, întregul proces urmând să se finalizeze în câteva zile. „Monitorizăm îndeaproape situaţia împreună cu agenţi internaţionali şi nu vom compromite siguranţa echipajului şi a clienților noștri”, au precizat reprezentanţii Emirates Airlines într-o declaraţie oficială. Până săptămâna trecută, avioanele Emirates Airlines survolau doar anumite zone ale ţării. Începând de luni, cursele aeriene pe spaţiul irakian, aflat pe ruta cea mai directă între Dubai şi Europa, au fost oprite.

Nu doar Emirates Airlines refuză să mai zboare desupra Irakului. Cu câteva zile înainte ca Emirates să-şi anunţe intenţia, companiile aeriene Air France şi KLM au anunțat că nu mai survolează Irakul, din măsuri de securitate. Deciziile au fost luate după ce un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care făcea cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit în data de 17 iulie, în estul Ucrainei, fiind lovit de șrapnelul unei rachete. Potrivit anchetatorilor, separatiștii pro-ruşi au deschis focul asupra avionului MH17, confundându-l cu un avion militar ucrainean. Cu toate acestea, nu se ştie cu exactitate dacă a fost vorba despre o eroare sau un atac intenţionat. Avionul a căzut într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova, iar companiile aeriene se tem acum de posibilitatea unei tragedii similare în spaţiul aerian irakian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us