Travel Magazine

Destinații de vacanţă recomandate în februarie

honolulu

Nu subestima niciodată cea mai scurtă lună a anului! Februarie este perioada ideală în care poți programa prima escapadă a anului – cu prețuri mai mici, înghesuială mai puțină și o mulțime de evenimente.
În destinaţii mereu însorite, ca Guatemala și Mexic sunt o mulţime de stațiuni pe litoralul cu plaje și nisip fin. Dacă preferi să mergi acolo unde este acțiunea, San Francisco se bucură de Super Bowl în timp ce Singapore freamătă mulțumită noilor hoteluri creative.
Cei ce iubesc sezonul rece se pot bucura de atmosfera Montrealului în localuri confortabile, sau pot merge în Denver pentru a încerca pârtiile de ski în superbele orășele din apopiere – Breckinridge și Aspen. Iar dacă îți dorești o iarnă cu și mai multă zăpadă, călătorește spre nordul Europei, în Norvegia, unde sunt la modă plimbările cu sania trasă de reni, iar Aurora Boreală este în perioada cea mai spectaculoasă.
Desigur, ziua îndrăgostiților poate fi un motiv destul de bun pentru a pleca în vacanţă cu persoana iubită! Indiferent dacă ideea ta de „rai pe pământ” înseamnă explorarea magiei de la Disney World sau statul pe o plajă superbă în insulele Seychelles, nimic nu este mai romantic decât găsirea propriului paradis.

Montreal
4-Montreal-Olympic-Stadium
Orașul Montreal îți va depăși așteptările prin hotelurile franțuzești cu demipensiune, prin aspectul nou și îmbunătățit al Muzeului Artelor Plastice și alura de cartier în dezvoltare. Mile End este încărcat de localuri primitoare ca La Sala Rosa (unde oaspeții își pot asorta cocktailurile cu tabletele de ciocolată din partea casei) sau restaurante ca Nouveau Palais, un loc excelent unde te poți bucura de cele mai delicioase băuturi cât te adăpostești de frig.

Honolulu, Hawaii

Niciodată nu este o perioadă nepotrivită pentru o vacanță în Hawaii, o destinație unde în ultimii câțiva ani, luna februarie oferă cele mai bune prețuri, hotelurile având reduceri de până la 40%. Cartierul chinezesc al orașului se bucură de un boom culinar grație localurilor ca Livestock Tavern și Bar 35, unde se găsesc preparate sezoniere și bere locală , în timp ce cartierul Kakaako, casă a faimoaselor taquerias, a cafenelelor și a Pieței de Noapte a fost descris ca fiind riposta zonei la Williamsburgul New Yorkului.

Orlando, Florida

În sezon, poate fi un adevărat coșmar să vizitezi Disney World sau Universal Studios, însă în luna februarie – minunata perioadă dintre Anul Nou și vacanța de primăvară – parcurile înregistrează cel mai mic număr de vizitatori al anului. În extrasezon, te poți aștepta la cozi mai scurte, hoteluri mai ieftine, și destul spațiu unde să poți respira liniștit în timp ce îți cumperi o baghetă magică de la Harry Potter World, sau te poți plimba pe Main Street U.S.A. Nu rata o seară de vis la Disney Springs, unde anul acesta s-a deschis un restaurant Morimoto.

Singapore

Un flux mare de hoteluri oferă un mult-dorit impuls turismului Republicii Singapore – de la dinamicul South Beach proiectat de Philippe Starck și ultra-luxosul Patina, Capitol Singapore și până la Club Hotel cu pisco-barul de pe acoperiș, cu vedere la oraș. Galeria Națională Singapore, întinsă pe 6 hectare și jumătate, găzduiește cea mai mare colecție de artă din Asia de sud-est și este o bijuterie demnă de explorat pentru orice iubitor de artă.

Tasmania
tasmania
Februarie este vară în emisfera sudică și în Tasmania, una dintre insulele de top din lume. Izolarea statului australian față de coasta de sud a continentului a contribuit la conservarea diversității mediului, un habitat plin de marsupiale endemice. Cel mai deosebit loc nou unde poți sta este Pumphouse Point, un refugiu minunat pe lac, înconjurat de o pădure tropicală, cam la două ore și jumătate de mers din capitala Hobart. Cu un design ce combină o căbănuță de munte cu o sucursală industrială, este o casă departe de casă, în inima sălbăticiei.

Oman

Vara în Orientul Mijlociu este sufocantă, dar în luna februarie, temperaturile mai reci crează o oportunitate perfectă pentru a te îndrepta către peisajele deșertice ale zonelor ca Oman. Mergi într-o călătorie spre trecut, începând cu Muscat, cu palatele sultanilor, imensele moschei, aglomeratele suk-uri, și încheind cu dunele schimbătoare ale deșertului Wahiba Sands, cu satele sale de beduini și familiile ce trăiesc aici. Nu rata spectaculosul hotel Alila Jabal Akhdar – o bază în vârf de stâncă, creată în vederea explorării împrejurimilor aspre.

Denver, Colorado

În ultimele câteva luni, Dencer a devenit un adevărat centru al artei și al designului, mulțumită noului Art Hotel din apropierea Muzeului de Artă din Denver, ce marchează introducerea Muzeului Kirkland al Artelor Plastice și Decorative în anul 2017, și a proiectului de instalații în aer liber al Aeroportului Internațional Westin Denver – proiect de 5 milioane de dolari, ce prezintă opere ale sculptorului Ned Kahn. Orașul este la mică distanță de superbele orășele înzăpezite Vail, Aspen și Breckenridge, unde poți merge la schi – un popas ideal în sezonul rece.

San Francisco

Anul acesta în februarie – toată atenția se îndreaptă către Super Bowl 50. Chiar dacă mergi la meciuri sau nu, sunt multe lucruri de făcut și de văzut în San Francisco, de la o piață temporară „Super-Bowl” pe faleză, până la degustări culinare la Cow Palace. Această poartă către Napa are deasemenea și o mulțime de locuri frecventate datorită preparatelor culinare excelente, de la Aster in the Mission al lui Daniel Patterson, până la localuri ca Trick Dog sau Café du Nord, ce sunt la comanda faimosului Morgan Shick, care a deschis în acest oraș o nouă eră a cocktailurilor de unul singur.

Norvegia
norway
Luna februarie în zona nordică poate fi destul de aspră, dar pentru cei ce au o stare de spirit asemănătoare norvegienilor, iarna nu este ceva ce trebuie îndurat, ci savurat. Și de ce să nu te bucuri de superba Auroră Boreală, de schi, și de săniile trase de reni în sezonul perfect? Iar cel mai bun loc unde te poți bucura de „koselig” (termenul folosit de norvegieni pentru a descrie sentimentul de a te ghemui în fața șemineului, de a aprinde lumânări și a te bucura de băuturi calde) este Lyngen Lodge, unul dintre cele mai plăcute refugii de iarnă din Europa.

Isla Holbox, Mexic

Din moment ce Tulum este deja ferm poziționat pe harta călătorilor, vizitatorii Mexicului caută acum un alt loc, mai liniștit, unde să se poată bucura de soare. Acest loc este micuța și luxurianta Isla Holbox, o zonă mai izolată, lângă coasta Peninsulei Yucatan a Mexicului. Cu lagunele neatinse și căsuțele cu acoperiș de paie, acesta este locul unde artiștii și designerii vin pentru a se înderpărta de lume și pentru a se bucura de viață – ca și proprietarii hotelului Casa Las Tortugas, un hotel în stil „palapa” – pe apă. Nu există semafoare și nici pantofi, iar în luna februarie, brizele sunt fine și ploile sunt rare.

Seychelles

Nu există loc mai oniric decât plajele albe-ca-zahărul și coastele turcoaz din Seychelles, un grup de insule din mijlocul Oceanului Indian – la o distanță considerabilă de civilizație. Călătorii vin aici pentru plaje și rămân pentru idile – până la urmă, acesta este locul unde și-au petrecut Will și Kate luna de miere după istorica nuntă din Londra. Noul traseu al yahtului cu 31 de camere Crystal Cruises face călătorii în jurul insulelor Curieuse și La Digue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *