Travel Magazine

Destinații „de aur” in Europa

2

1. Galeria Uffizi (Florența, Italia)
1
Capodoperele artei italiene, sunt desigur cunoscute în toată lumea. Dacă nu știai încă acest lucru, îți va fi foarte clar atunci când vei vizita Capela Sixtină din Vatican și vei fi plimbat printre o mulțime dintre acestea. Coridorul Vasari ese închis publicului, însă cu anumite agenții sau ghizi, pentru un preț mai mare, vei putea avea acces și aici. Acest coridor oferă accesul către galeria Uffizi și Palazzo Pitti, și a fost coridorul folosit de familia de Medici când aceștia doreau să admire aceste opere de artă și să se întoarcă la Palazzo Pitti fără a ieși în stradă. Acest gen de experiențe impresionează și cei mai sofisticați călători. Coridorul conține în jur de 10.000 de opere de artă, iar tururile aici se dovedesc a fi piatra de resiztență pentru mulți dintre oaspeții cunoscători ai istoriei Renașterii, oaspeți ce sunt încântați să pășească pe urele lui Lorenzo de’ Medici.

2. Turnul Londrei (Londra, Regatul Unit)

Pentru anglofilii atrași către Londra datorită istoriei tării, a fastului și a alaiurilor celebrate, puține lucruri pot fi comparate cu o vizită în Turnul Londrei. Aici poți avea accesul la una dintre cele mai vechi tradiții ale Londrei, veche de sute de ani. La sfârșitul fiecărei zi, halebardierul gărzii regale dă cheile Turnului Londrei următorului halebardier ce urmează să păzească. Înainte de a privi această ceremonie, turiștii pot întâlni una dintre aceste gărzi, și pot afla mai multe despre responsabilitățile acestora și despre ceremonie. Turnul Londrei este un loc fascinant și plin de istorie, dar și un loc extraordinar de liniștit, în ciuda faptului că se află în mijlocul unuia dintre cele mai mari orașe. Vizitarea acestuia este ceva deosebit oricând, însă cu ghidul potrivit, vei putea și să asiști la această ceremonie și vei putea întâlni gărzile ce poartă greutatea mândriei naționale pe umeri.

3. Cabaretul Nouvelle Eve (Paris, Franța)

3
Când călătorești în Paris, neapărat să te oprești o seară și la unul dintre cele mai cunoscute cabareturi – Nouvelle Eve. Parțial, acesta este deținut de Moulin Rouge, însă Nouvelle Eve este mult mai intim. Oaspeții vor fi întâmpinați de proprietarul cabaretului – acesta aparține aceleiași familii de câteva generații – și apoi vor întâlni și coregraful. Vor putea proba coronițele și vor putea face poze – este o experiență distractivă și revelatoare, deoarece turiștii vor realiza cât de multă muncă este depusă pentru realizarea unui astfel de spectacol.
După întâlnirea oamenilor ce pun totul în scenă, oaspeții vor fi duși la cele mai bune locuri din sală, de unde se vor putea bucura de spectacol, cu un pahar de șampanie în mână.

4. Opera Liceu (Barcelona, Spania)

În timp ce mii de oameni vizitează această operă din Barcelona, puțini reușesc să o vadă așa cum o văd cei ce se înscriu la călătoriile „de aur”. Acești oaspeți își vor începe turul acestui uimitor teatru, dar apoi vor merge vis-a-vis, la un club privat. Aici există o colecție de artă cunoscută în toată lumea, iar oaspeții se vor delecta cu un pahar de cava în timp ce admira operele lui Picasso și capodopere ale altor artiști.

5. Palatul Augsburg (Viena, Austria)
5
Ca și galeriile de artă ale Italiei, palatele împodobite ale Vienei sunt probabil mult prea cunoscute. Camerele maiestuase unde nobilitatea habsburgă și austrică priveau reprezentațiile lui Mozart sunt acum aglomerate cu sute de vizitatori. Itinerariile „de aur” însă permit oaspeților lor acces după orele de închidere la faimosul palat Augsburg. Aceștia vor fi tratați ca nobilimea, cu o seară ce va începe cu o recepție cu șampanie înainte de a fi conduși la locurile cele mai bune din acest palat incredibil. Aceasta este o șansă deosebită de a experimenta reprezentațiile clasice așa cum ar fi avut loc în timpul vieții lui Mozart. Admiratorii lui Chopin pot și ei admira un concert similar într-unul din multele palate din Varșovia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *