Travel Magazine

Cum să-ți protejezi pielea în timpul călătoriilor

Cum primăvara și-a intrat în drepturi, au început și schimbările constante de temperatură. Iar acest lucru ne aduce, pe lângă riscuri ridicate de răceli, și un disconfort al pielii. Dacă îți simți mâinile uscate, tenul prăfuit și ochii au început să fie ușor iritați, atunci este cazul să iei măsuri. Iar dacă te mai pregătești și de o vacanță, atunci clar trebuie să fii atentă cum anume poți ameliora și scăpa de toate aceste senzații pentru a arăta bine în vacanță. Până la urmă, sănătatea, confortul și naturalețea sunt „ingredientele” cheie ale unei vacanțe frumoase, în orice destinație. Iar până la destinație, pielea ta trebui să se simtă bine indiferent de mediul la care o supui. Iată cum:

1. Pielea ta în timpul unui zbor cu avionul
În timpul călătoriilor, pielea devine deshidratată și lipsită de strălucire. Vinovate sunt schimbările climatice bruște, zborurile transcontinentale, modificările în dietă, presiunea, nivelul mic de oxigen sau retenția de apă. În timpul oricărui zbor, ai grijă să folosești produse care reduc sensibilitatea pielii, precum creme pe bază de apă, dar care conțin și lipide, care oferă elasticitate și protecție împotriva pierderilor de apă.

2. Protectia pielii înainte, în timpul și după un zbor cu avionul
Înainte: prevenirea este cheia. Cu două sptămâni înainte de a călători, începe un regim de hidratare al pielii, cu creme special concepute pentru a prefeni reacțiile cutanate. În timpul zborului ai nevoie de creme pentru hidratare puternică și de un demachiant ușor (la zborurile foarte lungi), conceput pentru pielea sensibilă.

Biologique Recherche L’Eauxygenante este un spray facial, dotat cu antioxidanti si oferă pielii tale Vitaminele A si C, extrase din celulele de portocale și kiwi. După zbor, ia o cremă care exfoliază ușor pielea, hidratează și protejeajă de impurități. Este recomandat să-ți iei întotdeauna produse care conțin o concentrație puternică de ingrediente active anti-inflamatorii, plus protecție solară. Încearcă loțiune Biologique Recherche P50V, o versiune mai blanda a exfolierelor P50.

3. Cea mai mare greșeală de îngrijirea pielii în timpul zborului
Prosopul cald oferit de însoțitorii de bord de pe zborurile lungi sunt un chin pentru pielea ta. Poți folosi prosoapele pentru mâini, nu și pentru față. Pielea reacționează negativ la căldură, iar în momentul atingerii feței cu prosopul se produce un dezechilibru. Dacă vrei să îți reîmprospetezi fața, cere un prosop umezit cu apă rece sau ia-ți un spray mic cu apă. Îți vei curăța mielea, ți-o vei reîmprospăta și tu te vei simți mai fresh.

4. Cel mai mare secret de îngrijirea pielii…
… somnul! Cremele ameliorează și protejează, dar odigna este cea care îți oferă ochi revizoranți și o piele elastică. Chiar dacă drumul este lung, încearcă să te odihnești. Impune-ți asta pentru frumusețea și sănătatea pielii tale. Însă, chiar șia șa, nu uita de creme. Pentru o reușită cât mai mare, tratamentele se completează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *