Travel Magazine

Corfu începe construcția primei linii de hidroavioane din Grecia

Ministrul mediului, Ioannis Maniatis a aprobat săptămâna trecută termenii care vor permite lansarea constructiei primei linii de hidroavioane în Grecia, pe insula Corfu. În eforturile de a grăbi procedura de autorizare, mnistrul Maniatis s-a întâlnit cu Spyros Andriotis, președintele Autorității portuare al Corfu, și cu Tasos Govas, președintele Water Airports, și a dat undă verde construției primei linii de hidroavioane în portul insulei.

10 zboruri pe zi și noi locuri de muncă
Linia de hidroavioane, care se așteaptă să stimuleze economia locală, modernizarea infrastructurii și crearea de noi locuri de muncă, va fi construită pe partea nord-vestică a portului și va deservi 10 zboruri pe zi. Întregul proiect include și instalarea unei unități de desalinizare. Ministrul Ioannis Maniatis a declarat în cadrul întâlnirii că este încântat ca ministerul să poată contribui la construcția primei linii de hidroavioane în Grecia și la bazele pentru procedura de decolare a aeronavelor.

„Noi sprijinim activ inițiativa de investiții și dezvoltarea unui nou model de creștere a țării, care va contribui în mod substanțial la modernizarea produsului turistic oferit și crearea de noi locuri de muncă”, a spus el. Ministrul a adăugat că, pe lângă avantajele evidente de care va beneficia sectorul turistic, investiția va furniza și servicii sociale „imperative”, inclusiv transportul de pacienți sau transportul de bunuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *