Travel Magazine

Aegean Airlines, în discuţii pentru Cyprus Airways

A început lupta pentru Cyprus Airways. După Ryanair, MEA, Arkia şi Blue Air, şi Aegean Airlines se arată interesată de compania Cyprus Airways. O delegaţie Aegean Airlines, condusă de vicepreşedintele companiei Eftychios Vasilakis, a sosit ieri în Cipru, pentru a discuta cu guvernanţii ţării despre posibila preluare a companiei transportatoare Cyprus Airways, aflată în faliment. Aegean Airlines nu este prima companie care a început tratativele privin privatizarea Cyprus Airways.

Termen limită: 30 septembrie
Primele discuţii privind preluarea companiei, au început în data de 22 august cu directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, iar la ora actuală peste 15 companii se arată interesate de Cyprus Airways. Printre acestea se află şi Blue Air, compania aeriană de transport low-cost din România, care intenţionează să privatizeze Cyprus Airways cu ajutorul unei colaborări cu fondul de investiții Renaissance Capital din Rusia. Investitorii interesați îşi pot prezenta propunerile pentru Cyprus Airways până la sfârșitul lunii august. O selecție a acestora va fi elaborată în data de 30 septembrie, când vor apărea primele informaţii privind noua conducere a companiei cipriote.

Înfiinţată în 1947, Cyprus Airways este compania naţionala a Republicii Cipru, o societate pe acțiuni, cu sedii centrale în capitala insulei, Nicosia. Compania are 6 aeronave Airbus 320, cu care opera spre 19 destinaţii din Europa şi Orientul Mijlociu. În lunile de vară, aceasta avea şi zboruri charter în Grecia şi în Regatul Unit. La ora actuală, Cyprus Airways are incheiate mai multe parteneriate cu companii aeriene printre care şi cu Tarom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us