Travel Magazine

Activități de vară în Zakynthos

Zakynthos-art

Suntem în mijlocul verii, iar vacanțele sunt în must do. Unde mergem? Prima țară care ne trece acum prin minte este Grecia. Insula: Zakynthos! O fâșie de pământ cu peisaje aproape ireale, înconjurată de o apă cristalină ce te face să simți să ai ajuns la tropice. Destinația ideală pentru o vacanță frumoasă, cu familia sau în cuplu, la bani destul de puțini.

Este locul în care îmbini plăcut toate activitățile de care ai nevoie pentru un concediu de neuitat. Mâncare grecească aromată, peisaje mediteraneene demne de selfie, stânci perfecte pentru cățărare, hoteluri confortabile și de lux și plaje… greu de imaginat. Hai să vedem câteva activități de vară, populare printre turiștii veniți în Zakynthos.

1. Excursii cu barca

Cele mai frumoase priveliști ale insulei le poți admira în excursii cu barca. Mergi într-o excursie cu barca la Navagio și Peșterile Albastre, una dintre cele mai popuare destinații din Zakynthos. În fiecare an, mii de turiști vin pe insulă pentru a vedea epavă și a înota în apele limpezi. Bărcile se îndreaptă către Navagio în fiecare zi și fac turul plajei și a Peșterilor Albastre din mai până la începutul lunii octombrie, dacă vremea o permite.

„Insula Marathonisi” (Turtle Island). O excursie populară cu barca vizitează insula Marathonisi, din Golful Laganas. Este o călătorie ideală pentru copii mici, deoarece pot observa broaștele țestoase în habitatul lor natural. De asemenea, înotul în peșterile Keri este o experiență de neuitat, deoarece apa de mare albastru-verzuie este adâncă și cristalină. Există și câteva peșteri care pot fi explorate cu ochelari subacvatici. Vezi că vestele de salvare sunt oferite celor care nu sunt înotători cu experiență. Dacă vrei una pentru copii, ai grijă să cumperi înainte de plecare. Just in case.

2. Tur cu trenulețul

O experiență amuzantă, perfectă pentru toate vârstele! Există un tur cu ghid, care te duce la cele mai importante atracții istorice din Zakynthos. Trenul pornește din orașul Zakynthos, urcă dealul Bohali, trece de castel, dealul Stranis, monumentul Solomos și ajunge la Argasi. Turul este deosebit de interesant pentru iubitorii de istorie. O plimbare cu trenul ceva mai tradițională pleacă din Alykanas și Alykes, se duce la Katastari și trece prin satele din regiune. Pe această cursă admiri plantațiile de măslini și vederea panoramică deasupra Alykanas și Alykes. Excursia include prânzul într-o tavernă tradițională. Pigadakia, Muzeul de Folclor Vertzayio și biserica Saint Panteleimon le vezi în timpul plimbării.

3. Sporturi acvatice

Soarele, marea și sporturile acvatice reprezintă combinația magică a unei vacanțe pe insula Zakynthos. Insula este plină de plaje frumoase, dar nu toate sunt pregătite pentru sporturi de aventură, precum jet ski, jeturi hidro, windsurfing, canotaj și parapantă. Centre dedicate sporturilor nautice găsești pe Plaja Alykanas (partea de nord și est), Plaja Kalamaki (partea de sud), Plaja Kalamaki (partea de sud) și Plaja Tsilivi (partea estică). Poți ajunge la ele gratuit cu un autobuz privat din Laganas, Kalamaki și Argasi – doar că trebuie să-ți rezervi locul în avans.

4. Echitație pe insula Zakynthos

Activitatea ideală pentru copiii și aduliți care iubesc caii și natura. Zakynthos este o insulă cu vegetație bogată, tocmai bună pentru drumeții. Există câteva centre de echitație, ce oferă numeroase pachete atât pentru experimentați, cât și pentru începători. O tură cu calul pe insula Zakynthos înseamnă plimbări pe alei pietruite, pe cărări mărginite de măslini, pe plajă și chiar prin apă. Da, o activitate mai populară este înotul pe cal. La sfârșitul traseului, instructorii te duc la o plajă liniștită, unde te poți bucura de 15 minute de călărie. O experiență de neuitat, de încercat în Zakynthos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *