Travel Magazine

Accident aviatic soldat cu zeci de morți, în Taipei

Zeci de persoane au murit după ce o aeronavă TransAsia Airways s-a lovit de un pod și s-a prăbușit în Taipei. Zborul GE235 a căzut în râul Keelung, în centrul capitalei Taiwan. Un total de 58 de pasageri, incluzând cinci membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului în momentul accidentului, peste 30 de persoane fiind încă neinventariate.

Traseu spre insulele Kinmen
Echipele de salvare ajunge la fața locului au tăiat o parte din fuselajul avionului încercând să recupereze supraviețuitori rămași captivi. Avionul a decolat de pe Aeroportul Songshan Songshan și se îndrepta spre insulele periferice Kinmen. Controlul traficului aerian a pierdut contactul cu comandantul navei la ora locală 10:55.

A doua tragedie, la nici un an
Fondată în 1951, TransAsia Airways a fost prima companie aeriană privată operată civil, cu zboruri locale în Taiwan. Ca urmare a dezvoltării masive a turismului în Asia, transportatorul low-cost s-a extins considerabil în ultimii ani.

Din nefericire, nu este primul incident soldat cu morți înregistrat de TransAsia Airways. Alte 48 de persoane au murit în iunie 2014, când un avion TransAsia Airways s-a prăbușit pe vreme de furtună în arhipelagul Penghu din Taiwan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *