Travel Magazine

8 destinaţii inedite, de vizitat în 2014

Sfârşitul verii nu înseamnă şi sfârşitul vacanţelor. Explorarea abia începe! Soarele nu mai este atât de arzător, plajele devin mai liniştite, iar temperaturile suportabile îţi permit să vizitezi orice ţară, fie ea Spania, Brazilia sau Cuba. Şi cum perioada este prielnică oricărei destinaţii, paşii ne duc către opt destinaţii pe care trebuie să le vezi în 2014. Fie pentru că găzduiesc evenimente importante, fie pur şi simplu pentru că sunt spectaculoase. Iată lista noastră de 8 destinaţii pe care să le străbatem în 2014.

Birmania
În ultimii câțiva, în Birmania (cunoscută şi ca Myanmar) s-au văzut tranziții majore, din pricina guvernului controlat militar şi a dezbaterilor sale politice, unele represive şi anti-democratice. Rezultatele acestor dezbateri a fost extinderea relaţiilor cu ţările occidentale, inclusiv în domeniul turismului. Birmania a primit, în 2013, aproximativ 2 milioane de vizitatori în 2013 și se spune că va atinge 3 milioane în 2014. Dacă eşti unul dintre călătorii care visează să vadă o destinaţie înainte de a fi „stricată” de turismul pe scară largă, acum este cea mai bună perioadă de a vizita Birmania. Şi când o vei face, vei găsi o mulţime de activităţi variate, de la drumeţii pe dealuri, la sejururi în temple şi până la navigaţia cu bărcile pe râurile ce se scurg în Marea Andaman.

Brazilia
Cu o suprafață de 3,2 milioane de kilometri pătraţi, Brazilia este a cincea cea mai mare țară din lume). Ţi-ai putea petrece aici tot anul 2014 şi tot ai vedea doar o fracţiune din ceea ce se întâmplă. Evenimentul major găzduit de Brazilia anul acesta a fost Cupa Mondială 2014, care a avut loc între 12-13 iulie, în 12 de orașe din întreaga țară. Între meciuri, turiştii au avut de vizitat unele dintre cele mai bune plaje, au văzut diversitatea biologică extraordinară de pădure tropicală şi o cultură extrem de primitoare. Cu sau fără campionat, Brazilia este un must see măcar o dată în viaţă. Şi, eventual, să stai minumum o lună…

Filipine
După dezastrul provocat de taifunul Haiyan, în urmă cu câteva luni, nu există nicio îndoială că preţurile vacanţelor în Filipine au scăzut, destinaţia fiind acum mult mai accesibilă. În zonele afectate s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti, în special în insulele centrale. Este un moment bun să vizitezi Filipine şi ale ei frumuseţi. Cu peste 7.000 de insule, viața în Filipine se învârte în jurul mării și aici există atracții culturale și naturale incredibile. Începe cu Manila.

Panama
Umbrită adesea de vecina sa din nord, Panama are o mulțime de similitudini cu Costa Rica şi este o destinaţie impresionantă pe care o poţi străbate la începutl sau sfârşitul călătoriei tale prin America Centrală. Asigură-te că vizitezi insulele San Blas, Bocas del Toro, Coiba, precum și Pearls – înhamă-te la drumeții și navighează în regiunile Boquete și Comarca de Kuna Yala, casa poporului Kuna.

Sri Lanka
Sri Lanka găzduieşte multe într-un tărâm atât de mic – la 25.000 de kilometri pătraţi, Sri Lanka e doar un punct în Golful Bengal, pe vârful India. Dacă vrei să te duci, plănuieşte-ţi o vacanţă lungă. Cu peste 20 de plaje recunoscute, sanctuare de elefant, munţi de 2.4384 metri şi temple la fiecare colţ, vei avea nevoie de ceva timp să le străbaţi pe toate. Ca recomandare, ia-ţi o bicicletă – potenţialul turistic este serios aici.

Africa de Sud / Namibia
Nu văd cum ai putea călători în una fără să renunţi la alta, în acelaşi voiaj. Cel mai bine, optează pentru un tur al Africii de Sud. Începe cu Cape Town, una dintre marile metropole ale lumii, apoi intră în mijlocul naturii şi trăieşte cele mai intense experienţe ale vieţii sălbatice, pe care nici nu ţi le-ai fi imaginat vreodată. După astfel de trăiri, intră în Namibia, casa peisajelor care îţi rămân întipărite pe veci în memorie.

Scoţia
Datorită succesului imens al Homecoming Scoția 2009, când scoţienii au călătorit în toată patria lor mamă luând parte la festivaluri, petreceri și veselie scoțiană, 2014 readuce distracţia la lumină. Partea bună: nu trebuie să ai pic de sânge scoţian în tine pentru a participa la evenimentele care, apropo, au loc pe tot parcursul anului.

Norvegia
Ţara fiordurilor, a cascadelor şi a locurilor cu nume imposibil de pronunțat, Norvegia a fost întotdeauna în topul destinaţiilor mele preferate. Nimic special sau nou pentru 2014, însă asta nu înseamnă că nu ai ce face. De la alpinism spre vârful Tongue Troll, la drumeţii de-a lungul coloratului Bryggen din Bergen şi până la învingerea frigului pentru a vedea pe viu Luminile Nordului, totul este un real spectacol. Tu unde ai vrea să mergi?
Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

MOBIL ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!


This will close in 20 seconds

Contact Us