Travel Magazine

Un mort și 9 răniți într-o explozie cu balonul, în Cappadocia

Un balon cu aer cald a explodat în Turcia, provocând moartea unui turist și accidentând alți nouă. Balonul cu aer cald, care transporta turiști chinezi și malaezieni, s-a prăbușit miercuri dimineață, la ora la 08:15, în Valea Guvercinlik din Cappadocia. În urma incidentului, un turist a murit și alți nouă au fost răniți. Turistul decedat a fost identificat de presa turcă drept Tang Yi, iar autoritățile locale spun că turistul malaezian se află în stare critică. Rapoartele țării sunt că deocamdata nu sunt cunoscute cauzele nefericitului accident.

Accidete similare
Balonul a decolat miercuri dimineață din Goreme, în provincia Nevsehir, din Anatolia Centrală. La locul accidentului au sosit paramedici și forțe de securitate, care au făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe răniți să supraviețuiască și să fie transportați în siguranță la spitalul din apropiere. În 2009 un incident similar cu un balon de aer cald, care s-a produs în aceeași regiune, s-a soldat cu moartea unui turist britanic și rănirea altor nouă persoane. În 2013, trei turiști brazilieni au fost uciși și 20 de persoane au fost rănite, după ce două baloanec cu aer cald s-au ciocnit în Cappadocia.

Cappadocia, renumită pentru „horn fairy”
Cappadocia, în centrul Anatoliei, este renumit pentru conuri vulcanice „horn fairy”, pentru orașele subterane sculptate din piatra moale și pentru bisericile datate încă de la începutul erei creștine. Zborurile cu balonul cu aer cald, pentru a avea o priveliște „ochi de pasăre” deasupra regiunii, a devenit o atracție turistică extrem de populară în Capadoccia în ultimul decendiu. Mii de turiști vin anual aici pentru a experimenta zborurile cu avionul și pentru a admira și fotografia întreaga zonă din înaltul cerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *