Travel Magazine

Un alt fel de călător

Un porumbel călător belgian în vârstă de doi ani, botezat New Kim, a fost vândut duminică la o licitație on line organizată în Belgia (Knesselare), cu suma de  1,6 milioane de euro, nou record mondial!

Ofertele pentru porumbel atinseseră deja suma de 1,32 milioane de euro săptămâna trecută, depășind recordul anterior de 1,25 milioane de euro stabilit în martie 2019 pentru un alt porumbel belgian, Armando. Duminică suma a crescut rapid, depășind 1,5 milioane de euro în mai puțin de 30 de minute.

„Aceste prețuri record sunt incredibile, în special pentru că este vorba de o femelă. Armando era mascul. De obicei, un mascul valorează mai mult decât o femelă, deoarece poate produce mai mulți descendenți ”, a declarat pentru Reuters Television Nikolaas Gyselbrecht, CEO și fondator al Pipa, cea mai importantă platformă de știri și licitații pentru porumbei din Belgia.

New Kim avea doar doi ani în 2018, când a câștigat titlul de cel mai bun porumbel călător din Belgia, ceea ce a și determinat o pensionare anticipată. Porumbeii se pot reproduce de obicei până la 10 ani, așa că New Kim are potențial serios pentru a „produce” alte generații de campioni.

NEW KIM

Licitația a început de la 200 de euro pe 2 noiembrie, și a ajuns la 1,31 milioane de euro de la un ofertant sud-african în mai puțin de de 90 de minute. Duminică au intrat în cursă și doi cumpărători chinezi, unul dintre ei câștigând licitația.

„Suntem total șocați”, a spus Kurt Van de Wouwer, proprietarul lui New Kim.

China cunoaște o efervescență a curselor cu porumbei pe distanțe lungi, ceea ce a dus la creșterea prețurilor, porumbeii belgieni fiind apreciați în mod deosebit. De altfel Begia este recunoscută ca țara cu cea mai mare densitate de pasionați de porumbei.

Gyselbrecht a spus că nicio altă țară nu are o concentrație atât de mare de pasionați de porumbei precum Belgia.

„Așadar, aveți 20.000 de columbofili într-o țară foarte mică care concurează între ei la un nivel foarte înalt. Este ca Liga Campionilor la fotbal”, a mai spus Gyselbrecht.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *